Midden in hartje Maastricht, in het Jekerkwartier, bevindt zich een unieke locatie. Op een steenworp afstand van het Vrijthof, tegen de middeleeuwse stadswal aan waarlangs de Jeker stroomt.  Op de plek van een oude vermicellifabriek is door Focus een exclusief woongebied gecreërd. Looiershof heeft 38 luxe stadswoningen en een tweelaagse ondergrondse parkeerkelder met 180 stallingsplaatsen. Een oase van rust.

Zelden vindt met zo’n unieke woonlocatie als Looiershof. De aangrenzende stadswal is gerestaureerd en weer zichtbaar voor de stad. Het semi-openbare gebied is gedurende de dag geopend en ’s nachts enkel voor de bewoners en gebruikers toegankelijk. De historische schoorsteen is geïntegreerd in een van de woningen, de oude erfscheidingsmuren van de voormalige bebouwing zijn behouden.

Oud en nieuw wordt op een harmonische wijze met een eigentijdse uitstraling met elkaar verweven.

Het gebied heeft de uitstraling van de omliggende omgeving van het prachtige Jekerkwartier. Met die typische kinderkopjes in smalle straten, de grandeur van de chique Looiersgracht en met een knipoog naar het industriële van de oude fabriek.

De restauratie van de stadwal is mede mogelijk gemaakt door een subsidie vanuit de provincie Limburg.