Project

The Jane

Antwerpen

‘Het mooiste restaurant ter wereld’, aldus chefs, hoteliers, designers en journalisten. Dat de keuken van Sergio Herman en Nick Bril gewaardeerd wordt, blijkt wel uit de twee Michelinsterren die hen ten deel vielen. Het magistrale interieur van Piet Boon doet wellicht nog meer van zich spreken. 

De oude vloeren en de afgebladderde plafonds staan in schril contrast met de artistiek vormgegeven lamp in de vorm van een gigantische spin. The Jane doet denken aan een oud theater van wereldse proporties. ‘New York in Antwerpen’, wordt ook wel gezegd. Waar ooit het orgel werd bespeeld, eet je nu aan de bar en drink je cocktails. Het altaar is omgetoverd tot keuken in een glazen kooi. Geen kerkstoelen meer, maar design tafels en stoelen.

Focus kocht dit iconische gebouw in 2019, waarna de eigenaren van The Jane het langjarig huurden. Restaurant ‘The Jane’ ligt in het Groen Kwartier in Antwerpen. De naam verwijst zowel naar het voormalig militair hospitaal, als het groene karakter van het gebied. Een deel van de oude militaire gebouwen werd gerestaureerd en herbestemd voor wonen en werken. In het Groen Kwartier wonen zo’n 400 gezinnen en zijn meerdere hippe bedrijven gevestigd. In 2018 won de wijk de gerenommeerde Real Estate Society Award voor Best Residential Development.